Χριστιανικές οργανώσεις της Αμερικής ρίχνουν εκατομμύρια στον “πόλεμο” κατά γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+

Από το 2008, χριστιανικές οργανώσεις και «εκκλησίες» των ΗΠΑ, πολλές από τις οποίες συνδέονται με τον πρώην πρόεδρο Ντ. Τραμπ, και διαβόητες για τη δράση τους εναντίον των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ+ και των γυναικών, έχουν ξοδέψει περισσότερα από 280 εκατομμύρια δολάρια σε σκοτεινές δράσεις εκτός των ΗΠΑ.

Κυριαρχούν οι νομικές παρεμβάσεις υπέρ του περιορισμού των δικαιωμάτων των αμβλώσεων, των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ+ και της υιοθεσίας από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Τουλάχιστον 88 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί στην Ευρώπη, περισσότερα από οπουδήποτε αλλού εκτός των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, εκπονήθηκαν ενημερωτικά δελτία υποστήριξης της προσπάθειας της πολωνικής κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το συνταγματικό δικαστήριο της Πολωνίας αποφάνθηκε ότι η έκτρωση λόγω ανωμαλιών στο έμβρυο είναι αντισυνταγματική, απορρίπτοντας έτσι και τους ελάχιστους νόμιμους λόγους τερματισμού της εγκυμοσύνης.   

Η Alliance Defending Freedom, που κινείται στο χώρο της αμερικάνικης χριστιανικής δεξιάς, έχει ξοδέψει τουλάχιστον 12 εκατομμύρια δολάρια στην Ευρώπη, με παρεμβάσεις σε πολλές υποθέσεις στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Και η BGEA (Billy Graham Evangelistic Association) του διαβόητου πάστορα Μπιλ Γκράχαμ επιχειρεί κατά καιρούς να υπονομεύσει τους ευρωπαϊκούς νόμους περί ρητορικής μίσους.

Το ζήτημα είναι τεράστιο και σίγουρα θα επανέλθουμε! 

dektoNOT editorial team

Πηγή: Open Democracy 

Photo by Diana Vargas on Unsplash