Ένα σχόλιο για την ομοφοβική επιστολή

Η δημοσίευση αυτής της επιστολής ήταν πολύ στενάχωρη.

Για όλη την κοινωνία.

Για αυτούς που κατέδειξε με το χέρι γιατί θέλουν να μπορούν να επιλέξουν όποια και όποιον θέλουν να περάσουν την ζωή τους, χωρίς περιορισμούς και γιατί θέλουν να γίνουν γονείς.

Αλλά και για τους παρατηρητές, που δεν τους δείχνει κάποιο χέρι τυχαία και το ξέρουν και δεν ανέχονται πια τέτοια ξεδιάντροπη επίθεση απέναντι σε συνανθρώπους τους.

Η δημοσίευση αυτής της επιστολής ήταν παντελώς αχρείαστη, κι αν προσπαθήσει κανείς, θα μπορέσει να βρει ένα μόνο καλό: καταφέρνει να συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να αφήσουμε πίσω. Παραθέτει μία λίστα με τις ανοησίες που δεν πρέπει ποτέ ξανά κανείς να ξεστομίσει όταν μιλάμε για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.  Ένα μωσαϊκό εθνικών, θρησκευτικών, ιστορικών διατυπώσεων που επιστρατεύονται άκομψα και δίχως ίχνος αγάπης, για να καταδείξουν ότι μία ομάδα ανθρώπων δεν θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους στην κοινωνία. Ντροπή μεγάλη!

Και τελικά, γιατί πιστεύουμε κάποιοι άνθρωποι ότι έχουμε το προνόμιο να έχουμε άποψη για τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, ενός συνανθρώπου μας; Τι λόγος μας πέφτει, δηλαδή; Γιατί η γνώμη κάποιων πολιτών για τις ζωές άλλων πολιτών να έχουν σημασία; Γιατί το αν κάποιος πολίτης θέλει να παντρευτεί ή να γίνει γονιός να χωράει την γνώμη ενός άλλου πολίτη, που μάλλον η επιλογή του γάμου και της απόκτηση παιδιών αποτέλεσε δεδομένη πραγματικότητα;

Θα πρότεινα στους συντάκτες να ηρεμήσουν. Δε ζητήθηκε η γνώμη σας και δεν σας αφορά

dektoNOT editorial team

Photo by Yannis Papanastasopoulos on Unsplash