Αυτός είναι άντρας και μπορεί

Κάποτε δούλευα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε αεροδρόμιο. Ιδιαίτερες συνθήκες, ιδιαίτερα ωράρια. Μόνιμη συμβουλή από όλους: «Να προσέχεις, κυρίως όταν είσαι μόνη σου». Αντιλαμβανόμουν τι εννοούσαν. Οι κίνδυνοι είναι αρκετοί, κυρίως αν δουλεύεις τη νυχτερινή βάρδια – αλλά όχι μη διαχειρίσιμοι. Για παράδειγμα, θυμάμαι έναν πελάτη, ο οποίος καθώς μου φώναζε, πίδακες σάλιου κατέφταναν στο πρόσωπό μου, και αν μπορούσε, θα είχε μπει μέσα και θαμε είχε αρπάξει από το λαιμό. Α! Και όλα αυτά για τα 10 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει επιπλέον για την ασφάλεια του δεύτερου οδηγού. Μετά από δύο προειδοποιήσεις, αφού δεν σταματούσε, κάλεσα την αστυνομία και ηρέμησε ο πελάτης.

Πολλά τέτοια αντίστοιχα συμβάντα υπήρξαν, για τα οποία βρισκόταν πάντα λύση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο ένας, αλλά και ο άλλος τρόπος, δεν περιλάμβαναν ποτέ τη συνεισφορά του μοναδικού άντρα συναδέλφου μου.

Κόντευε να τελειώσει η σεζόν και άρχιζαν οι απολύσεις. Συνέχιζα κανονικά τη δουλειά μου, αυτόνομη και αποτελεσματική. Και χτύπησε το τηλέφωνο και ενημερώθηκα ότι θα απολυθώ εγώ πρώτη. Ήρεμα, ζήτησα feedback, γιατί δεν καταλάβαινα το γιατί. Και έλαβα ως απάντηση το εξής: «Είναι άντρας και μπορεί να το κρατήσει μόνος του»! Ευτυχώς, δεν δούλεψα ποτέ ξανά σε αυτή την εταιρία.

Photo by Anna Shvets from Pexels