25 εκ. δολ. κατά της έμφυλης βίας από τον ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα παρέχει οικονομική υποστήριξη 25 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση της «παράλληλης πανδημίας», δηλαδή της έμφυλης βίας κατά των γυναικών που εκτοπίστηκαν εξαιτίας πολέμων και φυσικών καταστροφών.

Τουλάχιστον το 30% του ποσού θα δοθεί σε τοπικές οργανώσεις που μάχονται κατά της βίας και υποστηρίζουν τα θύματα παρέχοντας ιατρική και νομική βοήθεια, οικογενειακό προγραμματισμό, υπηρεσίες ψυχικής υγείας και συμβουλευτική καθοδήγηση.

Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του UN, Mark Lowcock, κάλεσε κι άλλους χρηματοδότες να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους (“put their money where their mouth is”) και να υποστηρίξουν έμπρακτα την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

«Οι ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών  που βρίσκονται σε kauest;vw ανθρωπιστικής βοήθειας εξακολουθούν να παραβλέπονται και να χρηματοδοτούνται ελάχιστα», ανέφερε. «Η πανδημία Covid-19 βοήθησε στην αποκάλυψη  της πλήρους έκτασης της ανισότητας των φύλων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα σκηνικό που απειλεί μέχρι και να αντιστρέψει όποια πρόοδο έχει σημειωθεί έως σήμερα».

dektoNOT editorial team

Πηγή: Guardian 

Photo by Dan Meyers on Unsplash