2021 και κάποια καλά νέα

Το 2020 είδαν πολλά τα μάτια μας. Περιμέναμε πως το 2021 θα φέρει καλύτερα νέα και αν και φαίνεται πως συνεχίζουμε στα δύσκολα με τις ειδήσεις από Αμερική, κάτι καλό συμβαίνει στο πολύπαθο κομμάτι της πολιτικής και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Από την μια στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας 200 χρόνια σύγχρονου ελληνικού κράτους, για πρώτη φορά ένα μέλος της κυβέρνησης, είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλο. Τι κρίμα βέβαια που ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ατόμου αφορά κανέναν άλλο εκτός από τον ίδιο. Στην Ελλάδα όμως του πρώην βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που πρόσφατα αθωώθηκε για τις δηλώσεις του που αφορούσαν τους ομοφυλόφιλους, ‘όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή’ δήλωσε κατά την αθώωση του, αυτά είναι νέα που έχουν αξία.  Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ας γίνει μια αρχή για περισσότερους πολιτικούς που σε μια κοινωνία δεν χρειάζεται να κρύβονται για αυτό που είναι. Όσο για την Αμερική, o Πιτ Μπούτιτζατζ, θα είναι επίσης το πρώτο μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, στη νέα κυβέρνηση του Μπάιντεν. Όπως και η Sarah McBride που επίσης έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη transgender Γερουσιαστής του Αμερικανικού Κογκρέσου μετά τη νίκη της στην πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Βέβαια πίσω στην Ελλάδα και στα δικά μας έχουμε ανάγκη από τόσες μεταρρυθμίσεις και από που να ξεκινήσει κανείς, σκέψου  δημόσιες υπηρεσίες, εκπαίδευση,  κοινωνική πρόνοια, προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, νομοθεσία κατά των διακρίσεων,  εργασιακή πολιτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τόσα άλλα, ωστέ καποτε να γίνει πιο συμπεριληπτική. Αλλά ας χαρούμε σήμερα με αυτά τα νέα γιατί είναι dekton yes από εμας!

dektoNOT editorial team

Photo by Sharon McCutcheon from Pexels