17η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας

Η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας γεννήθηκε το 2004 για να αντιμετωπίσει τη βία και τις διακρίσεις που βιώνουν λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ άτομα και όλοι οι πολίτες με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς και ταυτότητες φύλου.

Η ημερομηνία της 17ης Μαΐου επιλέχθηκε, καθώς αυτή την ημέρα το 1990, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έλαβε την απόφαση να αποχαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ως ψυχική διαταραχή.

Η ημέρα είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο ετήσιο γεγονός που στοχεύει να κερδίσει την προσοχή των υπευθύνων λήψης αποφάσεων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του κοινού, των εταιρειών, των διαμορφωτών γνώμης, των τοπικών αρχών κ.λπ. και να αναδείξει τους κινδύνους και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω κοινότητες!

Το DektoNot συμμετέχει με μηνύματα και καμπάνιες τόσο για ζητήματα που αφορούν στη χώρα μας όσο και παγκόσμια.

Εδώ πληροφορίες για την 17η Μαΐου: https://may17.org/

#May17Because #IDAHOT #equality #love #lgbt #lgbtq #loveislove #justice #gay #peace #humanrights #equalrights #lesbian #freedom #queer #racism #transgender #diversity #genderequality #equalityforall #lovewins #bisexual #trans #gaypride #life #humanity #socialjustice #pridemonth #choice #activism #change #inclusion #education #empowerment #together #respect #nonbinary

dektoNOT editorial team