Τα παπούτσια της Προέδρου

Ελλάδα 2021. Όλοι (περίπου) ασχολούνται με το τι παπούτσι φόρεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήταν πρέπον; Ήταν σικ;  Ήταν καινούργιο; Ήταν παλιό; Χαμός στα σοσιαλ μίντια, σου λέει. Όχι μόνο τα ελληνικά και οι γείτονες μας τα σχολίασαν

Το 2021 είμαστε κάπου 99 χρόνια απόσταση, σύμφωνα με το Global Gender Gap Report 2020, μέχρι να επιτευχθεί ισότητα των φύλων.

Το 2021, μετά από ένα χρόνο μέσα στην πανδημία, σχεδόν το 60% των γυναικών σε όλο τον κόσμο εργάζονται άτυπα κερδίζοντας λιγότερα, ενώ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να ζήσουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν είναι μια μέρα γιορτής για λουλούδια και γλυκά. Είναι μια μέρα για να κλέψεις δύο λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου και να κοιτάξεις γύρω σου. Να παρατηρήσεις την διαφήμιση στην τηλεόραση, που η μαμά μαγειρεύει ζεστό φαγάκι, ενώ ο σύζυγος γυρίζει από την δουλειά, να σκεφτείς γιατί η δασκάλα λέει στην τηλεκπαίδευση «ζητήστε από την μανούλα, που είναι δίπλα, να σας βοηθήσει», και τέλος αναρωτήσου «θα ασχολούνταν ποτέ κανένας με τα παπούτσια ενός άντρα Προέδρου μιας Δημοκρατίας;» Αυτό μόνο!

dektoNOT editorial team